De Forensische Zorgspecialisten heeft een sterke focus op innovatie en kwaliteit. Daarom zetten we in op expertiseontwikkeling en onderzoek. De kennis en ervaring die we opdoen, delen we graag met anderen. Zo biedt De Forensische Zorgspecialisten een uitgebreid opleidings- en nascholingsaanbod, dat zich richt op de diverse facetten van het forensisch-psychiatrische werkveld en daarnaast de forensische pediatrie. De opleidingen zijn beschikbaar voor externe professionals en eigen medewerkers. We nemen regelmatig deel aan symposia en masterclasses. Ook verzorgen onze experts trainingen in risicotaxatie en daarmee in de toepassing van onder andere de HCR-20V3, SAPROF, FAM, Static/Stable/Acute, J-SOAP D en RAF-GGZ.

En uiteraard dragen onze onderzoekers en medewerkers regelmatig bij aan publicaties in toonaangevende vakbladen en verzorgen zij presentaties en symposia op (internationale) congressen.

 

Kijk voor meer informatie op:

  • Externe opleidingen

    Externe opleidingen

    De Forensische Zorgspecialisten leverde in 2012 via haar opleidings- en expertisecentrum Forum Educatief externe opleidingen zoals trainingen in de risicotaxatie-instrumenten en in de diagnostiek van psychopathie. Ook leverden medewerkers bijdragen aan congressen en gaven gastcolleges. Er is een dalende lijn te zien bij het geven van externe opleidingen voor open inschrijving en een toename van het aantal incompanytrainingen. Dit is te verklaren door bezuinigingen waar veel organisaties mee te maken hebben. Instellingen lijken meer geneigd trainingen voor groepen medewerkers in te kopen in plaats van medewerkers afzonderlijk aan open cursussen deel te laten nemen.

  • Publicaties

    Publicaties door medewerkers

    Verder zijn door medewerkers (in samenwerking met co-auteurs) 57 publicaties uitgebracht. In 2011 waren dit er 45.